VikingeHøvding
Banen er som til VIkingespil - størrelsen kan være lidt større hvis spillerne er gode kastere.
Banen er opdelt i to halvdele. Og markeret med 6 stykker brænde: De 4 hjørner, og til midterlinien.
Der spilles med bolde, som normalt bruges til Høvdingebold. Det vil sige en blod, men holdbar, skumbold på omkring 20 cm. MIndst 2 bolde, men gerne 4.
Deltagerne opdeles i 2 hold. Og en VikingeHøvding. Lederen kan være dommer.
På hvert hold er der 2 kastere. Resten er bønder, og placerer sig på holdets baglinie.
Det meste af spillet går ud på at kaste efter, og ramme, Bønderne. De skal rammes direkte. Hvis bolden rammer jorden først, så tæller det ikke. Det er altså muligt at ramme flere Bønder i eet kast - hvis bare bolden ikke rammer jorden imellem.
Når bønderne står på baglinien kan de vælge om de vil stå med ryggen til det andet hold - så de ikke kan se bolden komme. Eller om de vil stå med front til det andet hold. Uanset hvilken vej de vender, så skal de stå still og med armene ind til kroppen.
Hvis Bønderne rykker sig, når der kastes efter dem, så kan dommeren dømme dem ramt. Så er man lidt nervøs, så bør man stå med ryggen til.
Når en Bonde er ramt, så skal Bondens hold kaste en bold ind på banen. Der hvor bolden rammer, skal den ramte Bonde sætte hovedet i jorden og slå en koldbøtte. Og hvor fødderne rammer fra koldbøtten skal Bonden stille sig. hvis første koldbøtte ikke rammer ind i modstandernes banehalvdel, så slå nogle flere koldbøtter til det lykkedes.
Når en Bonde står inde i modstandernes banehalvdel, så skal Bonden rammes før Bondens hold må skyde imod Bønderne på det andet holds baglinie. Rammes Bonden inde på modstandernes banehalvdel, så er Bonden ude af spillet.
Det hold der først får fjernet alle modstanderholdets Bønder fra deres baglinie, og derefter rammer VikingeHøvdingen har vundet.
Rammer man VikingeHøvdingen for tidligt, så har man tabt.